بروزرسانی: 23 خرداد 1404
کارخانه جدید مرسدس بنز تا 96 درصد از باتری های خودروهای الکتریکی را بازیافت می کند
منتشر شده در 13 مرداد 1403 ساعت 10:00

مرسدس بنز با افتتاح یک کارخانه جدید در کپنهایم، واقع در جنوب آلمان، گام بزرگی در جهت بازیافت مواد خام برای باتری خودروهای الکتریکی برداشته است. این کارخانه پیشرفته می تواند تا 96 درصد از مواد خام مورد استفاده در باتری خودروهای الکتریکی را بازیافت کند و مواد ارزشمندی مانند لیتیوم، کبالت و نیکل را از باتری های قدیمی بازیابی کند. پس از بازیابی، می توان از این مواد ارزشمند برای ساخت سلول های جدید استفاده مجدد کرد.
فرآیند بازیافت در کارخانه جدید مرسدس بنز
به گزارش آخرین خودرو، در این کارخانه با جداسازی آلومینیوم، مس، آهن و پلاستیک هر باتری، فرآیند بازیافت به صورت مکانیکی آغاز می شود. سپس با استفاده از محلول آبی (تصفیه فلز آب)، فلزات کمیاب شامل لیتیوم و نیکل از جرم شیمیایی باقیمانده الکترودها استخراج می شوند.
این جرم ابتدا به محلول مایع تبدیل می شود و سپس با فیلتر کردن گرافیت، آهن و آلومینیوم از آن جدا می شود. پس از خنثی سازی با آمونیاک و پراکسید هیدروژن و همچنین استفاده از اسید سولفوریک، آمونیاک و حلال های آلی، سولفات های مس، کبالت، منگنز، نیکل و لیتیوم به دست می آید. در این مرحله کبالت و نیکل به صورت کریستالی استخراج می شوند و مس، منگنز و لیتیوم به صورت مایع باقی می مانند.
ظرفیت و انرژی مصرفی کارخانه
این کارخانه پس از رسیدن به ظرفیت کامل، سالانه 2500 تن مواد بازیافتی تولید خواهد کرد که برای تولید 50000 واحد باتری (معادل حدود 5000 باتری ماشین الکتریکی) کافی است. به دلیل استفاده از فناوری هیدرومتالورژی، این فرآیند به انرژی کمتری نسبت به فرآیندهای سنتی مانند ذوب فلز نیاز دارد و به کارخانه کپنهایم اجازه می دهد تا کربن را به صورت خنثی کار کند. انرژی این نیروگاه از انرژی های تجدیدپذیر تامین می شود و سقف آن مجهز به پنل های خورشیدی با حداکثر ظرفیت 350 کیلووات است.
نظرات مدیران و سیاستمداران
یورگ بورزر، عضو هیئت مدیره مرسدس، در مراسم افتتاحیه این کارخانه گفت: "ما اکنون چرخه مواد خام را به طور پایدار در کپنهاگ بسته ایم." خلوص باتری های امروزی به معدنی پایدار از مواد اولیه تبدیل خواهند شد.» اولاف شولز، صدراعظم آلمان نیز در این مراسم گفت: «در حالی که تمام دنیا در مورد کاهش ریسک و ایمنی مواد خام صحبت می کنند، چه راهی بهتر از استفاده مجدد از مواد موجود؟»
ناگفته نماند که این کارخانه با حمایت شرکت بازیافت باتری Primobius و وزارت امور اقتصادی و اقلیم فدرال آلمان به بهره برداری رسیده است.
منبع: https://akharinkhodro.ir/car-news/foreign-car/%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%B1%D8%B3%D8%AF%D8%B3-%D8%A8%D9%86%D8%B2-%D8%AA%D8%A7-%DB%B9%DB%B6-%D8%AF%D8%B1%D8%B5%D8%AF-%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D8%A7%D8%AA/